Rött-/IR ljus

 IR och rött ljus


Jag är glad och tacksam att jag hittade Pharmalight och deras ljusbehandlingsinstrument, för 15 år sedan, som nybliven hästmassör. Åren har gått och jag har nu hunnit hjälpa hundratals hästar och människor med behandlingar av allt från inflammationer till läkning av sår och frakturer. 

Photizo ljusbehandlingsinstrument

Jag använder Photizos ljusbehandlingsinstrument, med rött- och infrarött ljus, som varierar i våglängd och frekvens beroende på vilken typ av problem eller skada som jag ska behandla. 

Först lokaliserar jag problemområdet genom palpation och känner helt enkelt igenom kroppen med händera. Massage, triggerpunkter och akupressur kan vara aktuellt. På områden som är inflammerade gör ljusbehandlingen nytta och dämpar inflammationen samtidigt som det ökar cirkulationen genom att vidga både lymf- och blodkärl. Effekten blir minskad svullnad, smärtlindring, ökad produktion av kroppens byggstenar, som kollagen och elastin, och en boost med redan färdig energi som kroppens celler kan ta in och genast omsätta. Man "laddar" batterierna!

Mellan behandlingarna kan du själv hyra en mindre Photizo av mig, som är lätt att använda, och på så sätt skynda på resultatet av mina behandlingar. Eller köpa en egen, via mig.

Jag är återförsäljare åt Pharmalight som är grossister på dessa lampor. Många väljer att köpa en egen lampa när de ser vilken effekt ljuset har. Genom att kunna behandla direkt när olyckan är framme kan du snabbt få igång läkningsprocessen och dämpa svullnader och inflammationer.

Anlita mig för att lokalisera problemet och få råd hur du själv behandlar mellan mina besök.

Från Pharmalights hemsida:

Genom att bestråla den skadade delen av kroppen med monokromatiskt (specifik våglängd och bestämd energi) ljus under rätt avvägd tid överförs elektromagnetisk energi till kroppen. Cellerna i det inflammerade området ökar i aktivitet och läkningen påskyndas

Genom att metoden underlättar kroppens läkning och kortar ner läkningstiden har den goda utsikter att bli ett värdefullt komplement till traditionella behandlingsmetoder vid olika tillstånd.

En enkel och snabb ljusbehandlingsmetod kan avsevärt bidra även till minskade behandlingskostnader. Behandlingen är icke-farmakologisk och utförs utvärtes. Den är smärtfri och ger inga kända biverkningar.

Nu finns det mer än en leverantör för Medicin Tekniska LED Ljusterapi instrument på Svenska och Europeiska markanden som är FDA godkända, CE märkta och som har både kliniska studier och case - det är kundens marknad nu - välkommen!

NASA visade under tidiga rymdresor att människokroppen behöver ljus för att kunna läka sår. Utan solljus kunde inte såren läka på astronauter och växterna överlevde inte.

Dr Harry Whelan på Medical College of Wisconsin ledde den första forskningen, i samarbete med NASA och DARPA, (Defence Advaced Research Projects Agency) Dr Whelans studie fann att lysdioder ökar cellens energi och påskyndar läkningen, förbättrar och stabiliserar kroppens allmäntillstånd. Dr Harry Whelan använde Quantum Devices LED Warp 75™, utrustningen som under kliniska studier visats kunna stimulerar cellernas tillväxt upp till 150-200%.

Kliniska prövningar på behandlingar genom LED ljusterapi har genomförts och resultaten är offentliga och mycket framgångrika, bland annat genom NASA/DARPA finansierad forskning i USA. Dessa LED ljusterapi-instrument marknadsförs genom EQ&P/Pharmalight.se i Europa. Leverantören är Quantum Devices Inc. i USA.

Warp 10 är framtagen av QDI på uppdrag av amerikanska militären vilka har WARP 10 som en del i sin utrustning. WARP 10:s användningsområde är stort: mot acne och att reducera rynkor, muskelinflammationer, sportskador, smärtstillande mot slagskador/trauma, minska svullnader, dränering, sårläkning, osv. Billig och lätt att använda, 8 st AA batterier gör att användaren kan ta med sin Warp med i naturen, på äldreboende där personalen bär med Warpen i en ficka och kan behandla fallskador, blåmärke, dålig cirkulation, liggsår mm genom att belysa området under endast 88 sekunder, massören kan låta patienten behandla sig själv förebyggande i väntrummet, på sportarenan direkt vid skadetillfället, i båten, på fjället eller varför inte med på jobb i portföljen.

Kort om ljusbehandlingens utveckling

Användandet av ljus som behandling och för läkande är inte nytt. Den färöiske läkaren Niels Rydberg Finsen, fick år 1903 ta emot Nobelpriset för sin upptäckt av att infrarött ljus kunde bota smittkoppor och lupus. Under 1960-talet gjordes många kliniska och experimentella försök med laser. Laserbaserad ljusbehandling nyttjades i många kliniska och experimentella försök och blev resultatet för det stora genombrottet inom icke-invasiva behandlingar. Nästa milstolpe kom på 1990-talet när NASA utvecklade en LED (Light EmittiDiode)-baserad behandlingsmetod, för behandling av sår på astronauter, sår som visat sig svårläkta utan solljus i tyngdlöshet. Deras studier har banat väg för att Photizo™ ljusbehandlingsinstrument som kombinerar det bästa av tillgängliga system på marknaden till ett tryggt, lätt och portabelt behandlingssystem.

Utmäkta resultat med PHOTIZO™ ljusbehandling

Photizo™ producerar endast ljus av de mest lämpliga våglängder. Resultaten från case och användare blir därför i jämförelse med andra leverantörer - kortare behandlingstider. Vissa av Photizo™ program tar bara en minut att använda, en gång om dagen. Redan inom någon dag brukar ett resultat av en startad läkning ses. Andra leverantörer har oftast en lägre styrka på mellan 10 till 40 milliwatt ljusdioder, medan Photizo™ har 150mW diod. Under vissa behandlingar då man vill hantera större påverkade ytor finns en 600 mW och 1 200 mW tillgänglig. Vid användandet av denna höga styrka innebär det att behandlingstiden blir betydligt kortare än vanligt för att få samma effekt. Photizo™ är förprogrammerad med behandlingsprogram för de mest vanligaste tillstånden, vilka har bevisats vara behandlingsbara med ljusbehandling inom områden av prestationshöjande, förebyggande, läkning och sårbehandling. Alla de parametrar som är nödvändiga för att behandla t. ex. ett kroniskt sår har blivit infört i ett och samma program för just detta tillstånd.

Andra leverantörer

Många leverantörer inom ljus-terapi-instrument har tvingats till komplicerade konstruktioner för att kunna patenteras, är dyra i inköp, hög kostnad per behandling, ömtåliga, stora apparater ämnade till sjukvården eller tidskrävande att använda för de som utför behandlingar. Till följd så används dessa utrustningar många gånger av kvalificerade läkare/sjuksköterskor och specialister för att få fram framgångsrika resultat, vilket ger höga kostnader för brukaren. Förutom dessa LED ljusterapi instrument finns det produkter som påstår sig vara LED ljusterapi produkter. De saknar kliniska studier, refererar till NASAs studier, inte FDA godkända, har svaga led dioder som mer påminner om ficklampor än ljusterapiutrustning - men har bra marknadsföring.