Hästhälsan

Värmekamera

Suveränt komplement! Med min värmekamera har jag ytterligare möjlighet att lokalisera och dokumentera skador och inflammationer både på dig och hästen.

Bilderna kan sparas och följas upp med nya för att kunna följa läkningen efter mina behandlingar.

Funktionsfodret nr 1!

TOTAL (även kallat Primero Total) är ett optimerat ”funktionsfoder". Ett spannmålsfritt, fett och fiberrikt fullfoder med låg socker- och stärkelsehalt.

Du har väl inte missat "nya" kunskaper om att hästar har svårt att bryta ner stärkelse och att de flesta kraftfoder har en hög nivå av socker och stärkelse. Detta ställer till "oreda" i mage/tarm då ph-halten påverkas och jäsningen av fodret kan bli fel med div åkommor som följd.

Hästen är en grovfoderomvandlare vars fodersmältningssystem fortfarande efter 1 miljon år fungerar likadant som då. Hästen har varit en kringströvande växtätare och är egentligen fortfarande det.

Därför klarar den sig oftast utmärkt på bara ett bra hö/hösilage. (Det visar t ex studier på travhästar som presenterats i SLUs foderblad, bl a.)

Har hästen ändå svårt att hålla lagom hull är Primero Total ett naturligt tillskott som med alla ingredienser hjälper hästen att hålla en optimal funktion i mage/tarm varför det kallas för "funktionsfoder" och inte kraftfoder (som innehåller spannmål).

Innehåll:
Hackelse/gräspellets/linfröpellets med linfröolja/svart solrosfrö/ärtor(som högvärdig proteinkälla och essentiella aminosyror)/Yea-Sacc (probiotika, jästkultur för bakteriefloran i tarmen).

Naturliga mineraler och vitaminer/myntha för fodersmältingen.

Linda Linnane som utvecklade fodret 1997-2000 har doktorerat i hästens vetenskap och fysiologi och forskat på hästens muskelfysiologi.

Vill du läsa mer? http://www.eqvital.se/produkter/vart-foder/

Kurs på Hensbacka för Eddie Blom

Kort summering från kurs med Eddie Blom:
Kropp och själ hänger ihop. Gäller alla individer djur som människor. Obalanser pga t ex stress, trauma, oro, ilska sätter sig i kroppens olika organ som påverkar hela individen, även musklerna och hela rörelseapparaten.
Även dåligt foder, fel foder, för mycket foder, fetma, för lite mineraler, tungmetaller från föroreningar i mark och vatten osv påverkar våra organ och balanser i kroppens flöden.
Detta går att hjälpa på traven med AME-produkter som Eddie Blom varit med att ta fram med bl a rätt mineraler för rätt problem och örter och salter i rätt kombination. Rena naturprodukter som stärker eller rensar ut.
Jag som massör kan avhjälpa spänningar och låsningar, lokalisera problemområden och se indikationer på nedsättningar. Produkterna är ett komplement som når problemen från insidan!
Biopromin är grundprodukten med mineraler/vitaminer/örter som ett löpande tillskott året om.
Kika på www.ameproducts.se

Har du funderingar kring din häst? Att förebygga skador är en bra investering!

Som Hästmassör behandlar jag hästar i förebyggande syfte men även efter skador och konvalescens. Med 15 års erfarenhet i fingrarna lokaliserar jag problemområden som sen kan behandlas. 

Främst använder jag massage men med LED-ljusbehandling som komplement där hästen har inflammation eller skador som inte går att massera. 15 års erfarenhet av ljusbehandling ger mig bra kunskaper i hur jag kan använda ljuset.

Jag är mån om att mina kunder (både human och hästkunder) ska bli så bra som möjligt och hjälper gärna till att fundera kring foder, träning och utrustning som kan påverka hästen.