Omega-3 skola

Hur mår dina celler?


Omega3, Omega6, mättat fett, enkelomättat eller fleromättat? 


Har du koll på dina fettsyror?

Din kropp består av mängder med celler som behöver olika typer av fett som byggstenar bland annat till dina cellmembran för att de ska fungera och ta upp näring optimalt. 

Dessutom består din hjärna till 60% av fett! Vill du ha optimal hjärnfunktion?

Det är skillnad på fett och fett!


                                                                                                         

Ta ett torrblodtest och se hur din fettsyrebalans är!

Varför behöver du göra en fettsyreprofil?

Ett Balanstest kan visa hur kosten du äter påverkar din hälsa!


11 olika fettsyror mäts i ett torrblodstest och vägs mot varandra. Bland annat de livsviktiga (essentiella) fettsyrorna Omega3 och Omega6.

Även de mättade och enkelomättade fettsyrorna mäts och ställs i relation till de fleromättade Omega3 fetterna. Ofta har vi en obalans som innebär att cellernas membran är för hårda för att ta upp näring och att släppa ut slaggprodukter optimalt. Båda sakerna är lika viktiga!

För mycket Omega6 påverkar också inflammationer i din kropp. Omega3 dämpar och Omega6 eldar på dessa.


Om din obalans är större än 3:1 (Omega6/Omega3) behöver du se över din kost. Få min hjälp att läsa av testsvaret och guida dig vidare.

Idag är det näst intill omöjligt att äta sig till en bra nivå av de marina Omega3 fettsyrorna DHA och EPA. Om du inte äter väldigt mycket vildfångad, fet fisk, varje vecka! Handen på hjärtat? Ta Balanstestet, så vet du.

 

Om du enligt testet fått svar att du ligger i en obalans över 3:1 bör du lägga till en riktigt bra Omega3. Det finner du i Zinzinos Balansolja som innehåller både fiskolja och en olivolja proppad med polyfenoler som hindrar fiskoljan från att oxidera. Den får inte härskna innan den nått hela vägen ut till dina celler! Dessutom har man tillsatt vitamin D3 som finns naturligt i fisken från början.

 

Nu är du trygg med att dina nivåer kommer bli bättre! Efter 120 dagar tar du ett nytt test och 95% av alla med obalans har kommit ner till en balans runt 3:1 eller bättre! Över 1 miljon tester visar att Balansoljan fungerar.

 

Balansoljan bidrar till:

*att justera Omega3/Omega6 balansen

*normal hjärnfunktion

*normal hjärt- och kärlfunktion

*normalt blocktryck

*normalt immunförsvar

*normalt skelett

*normal muskelfunktion

*normal celldelning

*normala triglyceridnivåer

*normal ögonfunktion mm.


*Godkända EFSA claims (European Food Safety Authority)