Kost- & Hälsocoachning

Kost- och Hälsocoach

Vill du få hjälp att optimera din hälsa?

Det kan handla om hjälp att gå ned i vikt, komma till rätta med magproblem, lindra värk, få en bättre sömn eller få tillbaka ”orken” igen. Kanske är du orolig för att utveckla diabetes typ 2, hjärt- och kärlproblem eller ledproblematik? 


Genom att stötta kroppens funktioner med rätt näring (kosten), motion/träning och en livsstil där du trivs, kan du må bättre!


Låt mig hjälpa dig på vägen! 


Hör av dig för ett kortare samtal kring dina hälsoutmaningar så gör vi en plan över hur vi går vidare. Detta kostar dig ingenting!


Vill du gå vidare med ett första introduktionsmöte så går vi igenom en Hälsoenkät som du tar med och fyller i hemma, i lugn och ro.  Möjlighet finns att mäta blodtryck, blodsocker och vi mäter ev. vikt och BMI. 

Är det aktuellt finns även möjlighet till blodtester där vi mäter t ex långtidsblodsocker, fettsyrebalans och D-vitaminnivå. Alla viktiga markörer för din framtida hälsa. Dessa kan göras på plats. 


Genom att mäta obalanser och göra upp en plan framåt kan vi ge kroppen bättre förutsättningar att fungera optimalt.


- "Låt maten bli din medicin", låter kanske bekant?

    Hippokrates  460–370 BC


Jobba förebyggande! Ofta söker man hjälp då obalanserna redan hunnit bli till sjukdomsproblem. Diabetes typ 2, hjärt- och kärlproblem och mag/tarmproblem har ökat markant senaste decennierna. Likaså övervikt och fettma.

Livsmedelsindustrin är en stor bov i dramat kring ökad ohälsa. 


Jag guidar dig till ett koncept som passar dina behov och förutsättningar.

Vi tittar på din livssituation och dina behov av förändring (eller tillägg) kring kost och livsstil och utgår från din Hälsoenkät och de mätningar vi gjort. Läs mer nedan vad som ingår i mitt Kost & Hälsocoachpaket.


Det behöver inte vara svårt att göra förändringar men det går definitivt lättare om du får hjälp på vägen! Klicka på hjärtat för att anmäla intresse! 


Obs! Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag hos mig! Epassi eller om din arbetgivare vill ha en faktura.Detta ingår i mitt Kost- & Hälsocoachpaket under c:a 3-4 månader:


Din väg mot en bättre hälsa:


Intromöte, c:a 60 minuter:

Genomgång och samtal kring Hälsoformulärets frågor som du sedan fyller i, i lugn och ro hemma.

Eventuella mätningar och tester kan bli aktuellt. Blodtryck, blodsocker, vikt, mått och utefter behov blodtester på din fettsyrebalans, långtidsblodsocker och D-vitaminnivå. De senare är en tillkommande kostnad.

Du får även med dig "Livshjulet" och "Hälsohjulet" som vi går igenom. Dessa kommer ge både dig och mig en bra grund för hur ditt liv ser ut och vad du vill förbättra. De fylls i i lugn och ro hemma.

Online eller i mobilen fungerar bra om du inte kan ta dig till mig. Eventuella mätningar (enligt ovan) går att lösa på egen hand.

 

Uppstartmöte, c:a 90 minuter:

Jag har fått svar från dig på Hälsoformuläret, Livshjulet samt Hälsohjulet och även fått eventuella provsvar på dina blodtester. Jag sammanställer och gör ett förslag på en plan tills vi ses.

Vi diskuterar kring svaren och formar tillsammans en plan framåt.

Utbildning - Jag fyller i eventuella kunskapsluckor som ger dig förståelse för hur dina val påverkar dig.

Du får med ett Mål & Åtgärdsformulär att fundera vidare kring hemma där du mer specifikt får fundera kring hur och när du vill göra förändringar och prioriteringar för att nå dina mål.

Online eller i mobilen fungerar bra om du inte kan ta dig till mig.

 

Strategimöte, c:a 60 minuter:

Vi går igenom din Mål & Åtgärdsplan, diskuterar och du får förslag och information för att kunna hitta ditt sätt att få en hållbar, glädjefylld och meningsfull livsstil och hälsa.

Online eller i mobilen fungerar bra om du inte kan ta dig till mig.

 

Uppföljning, c:a 30 minuter x 3:

Jag följer upp dig varje vecka eller var 14 dag ungefär. Då stämmer vi av hur det går och jag ger tips på justeringar där det inte fungerar.

Fungerar bra online eller i mobilen.

 

Utvärdering, c:a 60 minuter:

Vi träffas för att utvärdera hur det har gått!

Eventuellt nya mätningar, tester och diskussion kring eventuell fortsättning.

Online eller i mobilen fungerar bra om du inte kan ta dig till mig. Tester och mätningar går att göra på egen hand.