Perfect Step

Hjälp för dina fötter!

Äntligen har jag hittat det ultimata fotinlägget! Perfect Step! Jag behandlar ofta personer som har återkommande besvär där det visar sig att det är fötterna som av olika anledningar förändrats. Fotvalven i fötterna kan med tiden börja kollapsa. Här är det extra viktigt att få hjälp och stöd för att inte problemet ska fortplanta sig uppåt i kroppen eller leda till hälsporre eller hammartår mn. 

Själv hade min högerfot börjat kollapsa i fotvalvet vilket gjorde att insidan av knät ofta blev ömt efter promenader och löpning. Jag upplevde direkt en förbättring när jag fick sulan på plats! Nu ska tilläggas att sulan inte passar alla fötter. De som provat hos mig får antingen en stor hjälp eller tycker att det inte går alls. Så prova!


Från Perfect Steps hemsida

Vanliga fotrelaterade problem:

- Hälsmärta:
Om du upplever stark smärta i hälen de första stegen på morgonen har du sannolikt drabbats av Hälsporre/Plantar Fasciit, en kronisk inflammation av Plantar fascian. Vårt inlägg utvecklar musklerna, stretchar fascian och korrigerar orsaken till problemet.

- Hammartå:
Innebär att mellandelen av tån reser sig, medan toppen pekar nedåt. Symptomet är nästan alltid kopplat till ett kollapsat främre fotvalv. PerfectStep-inlägget avlastar trampdynan vilket kan ge en långsam, progressiv korrigering av problemet.

- Morton´s neurom:
Är en känsla av brännande, avdomning eller smärta i framfoten. Uppstår pga en nervinklämning mellan två mellanfotsben. Sammankopplas ofta med ett kollapsat främre fotvalv, trånga skor eller upprepade hårda stötar mot framfoten. PerfectStep höjer upp och avlastar detta fotvalv och kan därigenom eliminera nervinklämningen.

- Fotled, knä och höft:
Om foten pronerar (lutar inåt) eller supinerar (lutar utåt) när du går, kommer fot-, knä- och höftled att lida av detta. Korrekt och bra stöd för det inre och yttre fotvalvet kan ge omedelbar lindring för dessa leder. De flesta inlägg har medialt stöd, men väldigt få har något större lateralt stöd. PerfectStep har stöd för alla tre fotvalven.

- Ländrygg:
Ländryggssmärta är väldigt vanligt, och lika vanligt är det att det orsakas av dålig hållning. Vid korrekt hållning minskar belastningen på ryggen avsevärt. I det ögonblick du ställer dig på ett par PerfectStep-inlägg kommer du att känna hur din hållning förbättras.

Kroppshållningen

Obalans i kroppen som resulterar i dålig hållning ger onödiga påfrestningar på fot, ben och ryggmuskler, vilket kan ge smärta i fot, knä, höft, rygg och nacke. En anatomisk obalans i foten kan vara orsaken till allt detta.

PerfectStep-inlägget gör så att din gravitation blir centrerad över fotvalvet. Studier har visat att när gravitationen är centrerad på detta sätt är det lättare för musklerna i ben och rygg att upprätthålla balansen.

Om däremot gravitationen är centrerad utanför fotvalvet kommer musklerna att få jobba hårdare för att hålla dig upprätt och rörlig. Ju hårdare musklerna måste jobba, desto mer troligt att du kommer att få ont i benen, höften, ryggen eller nacken i slutet av dagen.

Majoriteten av de vanligaste ryggsmärtorna har kliniskt kunnat kopplas till dålig hållning och fötternas läge i marken när man går. Det handlar alltså i slutändan om att i möjligaste mån centrera gravitationen så att trycket fördelas över hela foten.

Pris 495:- En billig investering!

Dela den här sidan